Wsparcie w trudnym czasie
- Strona Główna
- /
- Aktualności
- /
- Wsparcie w trudnym czasie
Jesień i zima to okres, w którym pracownicy dbający o najwyższą jakość produktów HoReCa Las Kalisz, otrzymują posiłki regeneracyjne. Ponadto firma planuje wspierać w ten sposób branżę gastronomiczną.
Firma mająca swoją siedzibę w Tomnicach została założona w 1991 roku. Spółka o zasięgu europejskim produkuje wysokiej klasy wyroby z dziczyzny (jelenie, sarny, dziki, daniele, muflony) oraz z królika. Na potrzeby rynku gastronomicznego, hurtowego i detalicznego uzyskuje z mięsa elementy kulinarne. Produkty wytwarzane przez HLK cieszą się dużym uznaniem konsumentów, zarówno krajowych, jak i zagranicznych.
HoReCa Las Kalisz zatrudnia obecnie około 60 pracowników, którzy czuwają nad jakością wytwarzanych produktów, podchodząc do nich z wielką pieczołowitością. Zarząd firmy dba o to, aby czuli się oni w swojej pracy jak najlepiej. Dlatego w okresie jesienno-zimowym załoga codziennie otrzymuje wysokoenergetyczne zupy.
Dostarczaniem pracownikom energii i chęci do pracy zajmuje się Catering Boluś. – Łączymy posiłki regeneracyjne dla naszych pracowników ze wsparciem sektora gospodarki, który w tym trudnym czasie pandemii bardzo ucierpiał. Lockdown spowodował, że gastronomia polska i lokalna jest bardzo osłabiona. My chcemy jej pomóc i dlatego też zamawiamy w lokalnych restauracjach przepyszne rzeczy dla naszej załogi – mówi Gabriel Mularczyk, dyrektor sprzedaży w HoReCa Las Kalisz.
To jednak nie jedyna forma wsparcia gastronomii, jaką opracowała firma. W planach ma bowiem także zakup voucherów dla swoich pracowników, które raz w tygodniu będą mogli wykorzystać w lokalnych restauracjach, gdy te już będą miały możliwość w miarę normalnie funkcjonować.
– Pandemia spowodowała wiele problemów w różnych sektorach polskiej gospodarki. Vouchery mają być podziękowaniem dla naszych pracowników za ich pracę, ale też formą pomocy dla lokalnych restauracji. Jest to bardzo trudny czas dla wszystkich. Żeby sobie poradzić, musimy się wzajemnie wspierać. Chcemy, aby nasi krotoszyńscy restauratorzy wiedzieli, że mają po co i dla kogo wracać do normalnego działania. Mam nadzieję, że nadejdzie to jak najszybciej – oznajmia Tomasz Tarnawski, prezes HoReCa Las Kalisz.
(LENA)
Comments are closed