Świąteczne gotowanie
- Strona Główna
- /
- Aktualności
- /
- Edukacja
- /
- Świąteczne gotowanie
W siedzibie Hufca Pracy 15-2 w Krotoszynie odbył się lokalny konkurs gastronomiczny „Świąteczne gotowanie”. Uczniowie mieli więc okazję sprawdzić swoje umiejętności, poszerzyć wiedzę i nabyć doświadczenie zawodowego.
Konkurs zorganizowały Iwona Łuczak i Daria Lisiak, wychowawczynie Hufca Pracy 15-2 w Krotoszynie, we współpracy z Ryszardem Ziajką i Eweliną Rogacką, nauczycielami przedmiotów zawodowych w ZSS w Krotoszynie.
Uczniowie trzech szkół w dwuosobowych składach mieli do przygotowania świąteczne danie w postaci ryby z ziemniakami z wody i sałatą. Komisja konkursowa bacznie przyglądała się sposobowi wykonania potraw i zwracała uwagę, czy są zachowane zasady BHP.
Jury zdecydowało, że wszyscy uczestnicy otrzymają nagrody rzeczowe i dyplomy, ufundowane przez Wielkopolską Wojewódzką Komendę Ochotniczych Hufców Pracy. Reprezentantów ZSP w Zdunach, Szkoły Branżowej I stopnia w Kobylinie oraz ZSS w Krotoszynie nagrodziły Dorota Walczak i Agnieszka Leciej – dyrektor i wicedyrektor ZSS.
OPRAC. (GN)
FOT. Daria Lisiak
Comments are closed