Sprawny w zawodzie
- Strona Główna
- /
- Aktualności
- /
- Edukacja
- /
- Sprawny w zawodzie
14 marca w Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Próchnowie odbył się praktyczny egzamin wojewódzkiego konkursu „Sprawny w zawodzie – kucharz”. Czwarte miejsce zajęły uczennice Branżowej Szkoły I stopnia w Kobylinie, reprezentujące Hufiec Pracy 15-2 w Krotoszynie.
W części praktycznej konkursu wzięło udział pięć ekip, które wyłoniono w etapie teoretycznym, przeprowadzonym zdalnie w formie testów ze znajomości wiedzy kulinarnej.
Zadaniem uczestników było przygotowanie potrawy składającej się z ziemniaków puree, roladek wieprzowych i surówki. Receptura i sposób przyrządzenia zostały narzucone przez organizatora. Czas realizacji wynosił dwie godziny. Potem komisja przystąpiła do degustacji potraw.
Uczestniczki reprezentujące Hufiec Pracy 15-2 z Krotoszyna, na co dzień uczennice Branżowej Szkoły I Stopnia w Kobylinie – Julita Andrzejewska i Amelia Nowacka – zajęły czwarte miejsce.
Wszyscy biorący udział w konkursie zostali nagrodzeniu przez Wielkopolską Wojewódzką Komendę Ochotniczych Hufców Pracy w Poznaniu.
(ANKA)
FOT. Zuzanna Jankowska
Comments are closed