Młodzi pasjonaci gotowania
- Strona Główna
- /
- Aktualności
- /
- Edukacja
- /
- Młodzi pasjonaci gotowania
Szesnaścioro uczniów klas IV-VIII krośnickiej szkoły podstawowej stanęło w szranki konkursu kulinarnego pod hasłem „Wiosna na talerzu”, który odbył się 10 kwietnia.
Zmagania toczono w duetach. Wszystkie ekipy wykazały się kreatywnością, wyczuciem smaku oraz dbałością o porządek w miejscu pracy. Na konkursowych talerzach znalazły się m.in. naleśniki ze szpinakiem i łososiem, sałatki makaronowe, spaghetti czy zupa pomidorowa z mozzarellą.
Pierwszą lokatę zajęli Franciszek Biński i Maximilian Choduń z kl. IVb. Na drugim miejscu ex aequo uplasowały się Monika Trzcińska i Nikola Skawińska z kl. VIa oraz Maja Funt i Zofia Michalewicz z kl. VIII. Na najniższym stopniu podium stanęły Amelia Sapa i Rozalia Robak z kl. VIIa.
OPRAC. (MS)
FOT. Zespół Szkół w Krośnicach
Comments are closed