Gazeta Lokalna KROTOSZYN | MILICZ

Gazeta Lokalna KROTOSZYN | MILICZ
PADEWSCY

Kulinarny dzień w Trójce

2018-10-29
  1. Strona Główna
  2. /
  3. Aktualności
  4. /
  5. Kulinarny dzień w Trójce
Kulinarny dzień w Trójce
MAX-MAL

16 października obchodzony był Światowy Dzień Żywności i Światowy Dzień Chleba. Nie zapomnieli o tym uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Krotoszynie, przygotowując z tej okazji mnóstwo smakołyków.

 

Chleb od pokoleń jest podstawowym składnikiem polskiego menu. Warto podkreślić, że przeciętny Polak zjada średnio ponad 40 kg pieczywa rocznie. Doceniając ten wyjątkowy produkt i celebrując jego święto, uczniowie koła gastronomicznego, pod okiem nauczycielki Marioli Kaczmarek, przygotowali przekąski dla rówieśników.

W szkole zapachniało świeżym chlebem, który – spożywany ze smalcem i ogórkiem – smakował wybornie. Uczniowie mieli okazję przekonać się, jak smakują rozmaite rodzaje chleba – gryczany, żytni, razowy czy orkiszowy.

Pośród przygotowanych potraw znalazły się także hot dogi, zapiekanki, pszenne bułeczki na słodko, minidrożdżówki z serem, malinami i kruszonką oraz kolorowe koreczki na bazie ziemniaków i warzyw. Wszyscy uczniowie i nauczyciele mogli więc tego dnia nasycić się do woli przygotowanymi przysmakami.

(GRZELO)

Comments are closed

YouTube

Archiwum
WYGRAJ PLUSZAKA DLA DZIECIAKA
BGP 2023
KOK
TK DACHY
IMPULS ZDUNY
MATYLA
Agencja Reklamowa GL
Dietetyk Kaźmierczak
ZBITY TELEFON
INNOWACYJNE FINANSE
GÓRZNY GROUP
MAYOR INK
Jarmużek
Motosdodoła
BHP RABENDA