Gazeta Lokalna KROTOSZYN | MILICZ

Gazeta Lokalna KROTOSZYN | MILICZ
PADEWSCY

Kulinarne zmagania w Hufcu Pracy

2021-03-03
  1. Strona Główna
  2. /
  3. Aktualności
  4. /
  5. Edukacja
  6. /
  7. Kulinarne zmagania w Hufcu...
Kulinarne zmagania w Hufcu Pracy
ENDORFINA

Uczestniczki Hufca Pracy 15-2 w Krotoszynie rywalizowały w konkursie z cyklu „Najsprawniejszy w zawodzie 2021” w kategorii kucharz. Zwyciężyła uczennica Szkoły Branżowej I stopnia w Odolanowie, wyprzedzając dwie przedstawicielki branżówki z Kobylina.

 

Konkurs, skierowany do tegorocznych absolwentów szkół branżowych współpracujących z jednostką, przeprowadzono w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Specjalnych w Krotoszynie. Komisji konkursowej przewodniczył Ryszard Ziajka – instruktor praktycznej nauki zawodu. Wydarzenie odbyło się z zachowaniem wszelkich reguł sanitarnych, związanych z panująca epidemią.

W pierwszym etapie należało rozwiązać test sprawdzający poziom wiedzy teoretycznej z zakresu gastronomii. W drugiej części realizowano zadanie praktyczne – trzeba było wykonać trzy zestawy potraw składających się z kotleta de volaille z ziemniakami puree oraz surówką z pora. Wszystkie uczestniczki doskonale poradziły sobie zarówno z teorią, jak i praktyką.

Najlepsza okazała się Karolina Bargenda ze Szkoły Branżowej I stopnia w Odolanowie, drugie miejsce zajęła Oliwia Sibiak ze Szkoły Branżowej I stopnia w Kobylinie, a trzecia była Patrycja Sieńko, kolejna przedstawicielka kobylińskiej placówki.

Uczestniczki otrzymały nagrody w formie bonów podarunkowych i dyplomy ufundowane przez Wielkopolską Wojewódzką Komendę OHP w Poznaniu.

(ANKA)

Comments are closed

YouTube

Archiwum
WYGRAJ PLUSZAKA DLA DZIECIAKA
BGP 2023
KOK
TK DACHY
IMPULS ZDUNY
MATYLA
Agencja Reklamowa GL
Dietetyk Kaźmierczak
ZBITY TELEFON
INNOWACYJNE FINANSE
GÓRZNY GROUP
MAYOR INK
Jarmużek
Motosdodoła
BHP RABENDA