Gazeta Lokalna KROTOSZYN | MILICZ

Gazeta Lokalna KROTOSZYN | MILICZ
PADEWSCY

Karp na start!

2024-08-29
Karp na start!
TALENT STUDIO

27 sierpnia w Karczmie Górecznik odbyła się wyjątkowa konferencja prasowa w formie kolacji, inaugurującej Dni Karpia 2024. To coroczne wydarzenie łączy w sobie kulinaria, edukację i zabawę. Hasło tegorocznej edycji, „Klimat na KARPIA”, podkreśla wyzwania związane ze zrównoważoną gospodarką rybacką w kontekście zmian klimatycznych.

Podczas spotkania poruszono temat wsparcia lokalnych producentów ryb oraz znaczenia krótkich łańcuchów dostaw w Dolinie Baryczy. Następnie odbyła się prezentacja sezonowego menu, opartego na rybach słodkowodnych z Gospodarstwa Rybackiego Możdżanów. Jego współwłaściciel, Karol Girus opowiadał o wyzwaniach jakie w dobie zmian klimatycznych stają przed gospodarstwami rybackimi. Szefowa kuchni Karczmy Górecznik, Magdalena Ossowska, zachwyciła gości pokazem kulinarnym, a tatar z karpia zdobył serca wszystkich obecnych.

Atmosfera była wyjątkowo serdeczna i pełna ciepła. Goście mogli poczuć, jak to jest uczestniczyć w prawdziwej kolacji rybnej, a degustacje przeniosły ich w świat smaków i aromatów Doliny Baryczy.

Dni Karpia to cykliczne wydarzenie, które co roku przyciąga miłośników ryb i lokalnej kuchni, promując jednocześnie zrównoważony rozwój i budowanie więzi społecznych. To jedno z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń w roku. Od września do listopada, odbędzie się ponad 100 różnych imprez, które zapewnią mnóstwo atrakcji i kulinarnych doznań. Będzie aktywnie, edukacyjnie i przede wszystkim smacznie!

(PAW)

Fot. Dni Karpia w Dolinie Baryczy i Górecznik

Comments are closed

YouTube

Archiwum
Jarmużek
BGP 2023
Motosdodoła
BHP RABENDA
KOK
TK DACHY
IMPULS ZDUNY
MATYLA
Agencja Reklamowa GL
Dietetyk Kaźmierczak
ZBITY TELEFON
INNOWACYJNE FINANSE
GÓRZNY GROUP
MAYOR INK