Dobra kawa musi być aromatyczna!
- Strona Główna
- /
- Aktualności
- /
- Dobra kawa musi być...
Przekonaj się, jak smakuje napar ze świeżo palonych ziaren
Kawa, która zapewnia wyjątkowe doznania smakowe i oddziałuje na różne zmysły, to produkt ceniony przez profesjonalnych smakoszy, jak też amatorów. Aby docenić jej smak, nie trzeba bowiem specjalizować się w ocenie kawy według szeregu określonych kryteriów. Warto jednak wiedzieć, na co zwrócić uwagę.
Dzięki temu zawsze będziemy sięgać po ziarna, pochodzące z najlepszych zbiorów i wypalane wyłącznie w dobrych palarniach.
Nic nie smakuje tak wybornie jak świeżo palona kawa. Postaw na najwyższą jakość!
Podczas zakupu kawy bardzo często skupiamy się na tym, by cena za kilogram ziaren była jak najniższa. To podstawowy błąd – kryterium, które nie powinno mieć znaczenia. Dla osób ceniących sobie głęboki i aromatyczny smak kawowego naparu najważniejsza jest jakość ziaren. Te wartościowe i zasługujące na uwagę znajdziemy w manufakturach oraz rzemieślniczych palarniach, jak choćby BeMyBean. Dostępna tam świeżo palona kawa pochodzi z najlepszych plantacji. Wypalana małymi partiami zyskuje zaskakujące profile smakowe, które zaspokoją wymagania stawiane nawet przez szczególnie wymagających smakoszy.
Ziarna z Etiopii, Peru czy Gwatemali to tylko wybrane propozycje, jakie czekają na klientów sklepu działającego przy palarni BeMyBean. Jeśli chcesz mieć pewność, że zakupiona przez Ciebie kawa będzie aromatyczna i czysta, a każdy łyk naparu pozostawi w ustach niepowtarzalny posmak, sięgnij po ziarna z profesjonalnej palarni. Nie zadowalaj się kawą niskiej jakości, jaką serwują nam supermarkety. Zapewniamy, że po skosztowaniu idealnie zbalansowanego naparu już nigdy więcej nie zechcesz pić pierwszej lepszej kawy. Świadome podejście jest bardzo ważne, dlatego jeszcze dziś rozpocznij swoją przygodę z kawą ziarnistą, wypalaną z pasją.
Sprawdź, zanim zamówisz. Co trzeba wiedzieć o świeżo palonej kawie przed jej zakupem?
Wiesz już, gdzie szukać dobrej kawy ziarnistej. Pozostaje jeszcze ustalić, czy wybrane przez Ciebie ziarna na pewno są tymi, które spełnią Twoje oczekiwania. Zanim włożysz produkt do koszyka, upewnij się, kiedy ziarna były palone. Jeśli niedawno (do trzech miesięcy), zyskasz gwarancję, że kawa będzie aromatyczna i świeża. Brak wzmianki o dacie palenia powinien Cię zaniepokoić. Nie ryzykuj zakupem zwietrzałych ziaren! Wybierz te sprzedawane bezpośrednio przez palarnie.
W BeMyBean każda paczuszka z kawą jest starannie opisywana. Oprócz istotnej dla klienta daty otrzymuje on dostęp do innych, równie cennych informacji: kraju pochodzenia, regionu, wysokości upraw, profilu sensorycznego i przeznaczenia. Z taką wiedzą można trafnie ocenić, czy jest to kawa, jakiej nam potrzeba. Być może zadowoli nas odmiana Red Bourbon z Burundi, wyróżniająca się niepowtarzalnym profilem sensorycznym, jakim jest… kompot truskawkowy. Inna propozycja to np. odmiana Mondo Novo z Brazylii, cechująca się bogatym smakiem dzięki czekoladzie i orzechom, występującym w aromacie kawy. Wybór jest duży, a jedno od lat pozostaje niezmienne: aby kawa była dobra, należy wybrać świeżo palone ziarna najwyższej jakości, wypalane w rzemieślniczej palarni.
Comments are closed