Gazeta Lokalna KROTOSZYN | MILICZ

Gazeta Lokalna KROTOSZYN | MILICZ
PADEWSCY

Carpaccio z jelenia HoReCa Las-Kalisz z certyfikatem Dobry Produkt

2021-11-22
  1. Strona Główna
  2. /
  3. Aktualności
  4. /
  5. Carpaccio z jelenia HoReCa...
Carpaccio z jelenia HoReCa Las-Kalisz z certyfikatem Dobry Produkt
BETA

Carpaccio z jelenia HoReCa Las-Kalisz zostało wyróżnione jako jeden z 15 spośród 160 produktów i firm zgłoszonych w tegorocznej 12. edycji plebiscytu Dobry Produkt, organizowanego przez Grupę Polskie Towarzystwo Wspierania Przedsiębiorczości. Założeniem konkursu jest nagrodzenie i wskazanie najciekawszych produktów spożywczych, wyróżniających się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą, przeznaczonych na rynek detaliczny i HoReCa (hotele, restauracje, catering).

 

 

Certyfikaty przyznają redakcje poczytnych portali branżowych – portalspożywczy.pl, dlahandlu.pl oraz horecatrends.pl. W skład komisji konkursowej poza redaktorami wchodzą eksperci oraz analitycy rynkowi i managerowie sektora spożywczego. Konkurs jest całkowicie bezstronny, a zgłaszający nie wnosi żadnych opłat.

Carpaccio z jelenia oferowane przez firmę Las-Kalisz z Tomnic k. Krotoszyna, rynkowego lidera w przetwórstwie dziczyzny, zostało uhonorowane certyfikatem Dobry Produkt 2021 w kategorii HorecaTrends, która obejmuje wyroby odpowiadające aktualnym trendom kulinarnym. – Długo zastanawialiśmy się, co zrobić z jelenimi combrami, które zalegały półki naszego magazynu m.in. z powodu zastoju rynkowego, spowodowanego pandemią. Z pomocą przyszedł ambasador marki HoReCa Las-Kalisz, wybitny szef kuchni, Adam Chrząstowski. Nasze carpaccio, czyli cienko krojone plastry combra jelenia, bardzo szybko przypadło do gustu restauratorom i zawładnęło podniebieniami konsumentów – mówi Gabriel Mularczyk, dyrektor handlowy firmy.

Uroczyste podsumowanie plebiscytu Dobry Produkt odbyło się 8 października w hotelu Sheraton w Warszawie podczas wieczornej gali wieńczącej XIV Forum Rynku Spożywczego i Handlu. Wzięli w niej udział prezes Zarządu Lasu-Kalisz, Tomasz Tarnawski, oraz wspomniany wyżej Gabriel Mularczyk. – Dziękuję przede wszystkim za docenienie tak trudnego i często niewygodnego tematu, jakim jest dziczyzna – mówił szef rodzinnego przedsiębiorstwa. – Dziękuję również wszystkim, którzy przyczynili się do tego sukcesu, szczególnie całemu zespołowi HoReCa Las-Kalisz oraz naszym partnerom, szefom kuchni i klientom, smakoszom dziczyzny. To dzięki wam udało się docenić carpaccio w ogólnopolskiej skali – dodaje w rozmowie z GLK.

Jak się dowiedzieliśmy, Las-Kalisz nie spoczywa na laurach. Trwają już intensywne prace nad kolejnymi nowymi produktami z dziczyzny. Zanim jednak je poznamy, warto posmakować wyróżnionego carpaccio z jelenia. Można je znaleźć m.in. w menu restauracji „U Bielawnego” w Krotoszynie oraz w gostyńskim Lofcie, którego reprezentacja zajęła trzecie miejsce w drugiej edycji Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego. Carpaccio jest też do kupienia w Delikatesach Korona w Krotoszynie.

(RED)

Comments are closed

YouTube

Archiwum
WYGRAJ PLUSZAKA DLA DZIECIAKA
BGP 2023
KOK
TK DACHY
IMPULS ZDUNY
MATYLA
Agencja Reklamowa GL
Dietetyk Kaźmierczak
ZBITY TELEFON
INNOWACYJNE FINANSE
GÓRZNY GROUP
MAYOR INK
Jarmużek
Motosdodoła
BHP RABENDA