Kulinarna uczta na Rynku
- Strona Główna
- /
- Aktualności
- /
- Kulinarna uczta na Rynku
W niedzielę 22 września Rynek stał się przestrzenią dla miłośników dobrego jedzenia i dyskusji kulinarnych. Powiat od kuchni to fascynujące wydarzenie, które przyciągnęło uwagę wszystkich zainteresowanych rozwijaniem swoich zdolności kulinarnych oraz pysznym jedzeniem.
Powiat od kuchni to wielkie święto miłośników kulinariów, to uczta dla ciała i ducha. W jednym miejscu zgromadziły się Koła Gospodyń Wiejskich z całego powiatu oraz zanni z kulinarnych umiejętności uczniowie Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 2 im. K. F. Libelta. Przechadzając się wśród stoisk, można było skosztować przygotowanych przez nich pyszności. Oprócz degustacji, zorganizowany został pokaz kulinarny Dawida Łagowskiego, półfinalisty 6 edycji TOP CHEF, popularyzującego kuchnię Wellness i Slow Food. Ogłoszono także wyniki konkursu kulinarnego, w którym wzięły udział koła gospodyń. W kategorii „Kwaśne z królika” na pierwszym miejscu znalazło się KGW z Bożacina, na drugim miejscu uplasowało się KGW z Łagiewnik, a trzecie miejsce zajęło KGW z Konarzewa. W drugiej kategorii, „Klops z daniela,” zwyciężyło KGW z Konarzewa, drugie miejsce zajęło KGW z Bożacina, a na trzecim miejscu znalazło się KGW z Dzierżanów. Nie zabrakło także atrakcji muzycznych. Odwiedzający festiwal wysłuchali występów: Folklor Błonie, zespołu Tacy nie inni i Kapeli Ciupaga. Rynek tętnił życiem i pysznymi smakami.
Obok powiatu krotoszyńskiego, głównym organizatorem wydarzenia była marka HoReCa Las Kalisz z Tomnic, będąca członkiem Klubu GLK.
(WM)
Comments are closed